به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی، عصر امروز در نخستین جشنواره شعر اشراق که از سوی دفتر تبلیغات اسلامی در قم برگزار شد، اظهار داشت: مقام معظم رهبری، یکی از مشوقان اصلی شعر درجامعه است و در ترویج شعر در جامعه نقش اساسی دارند.
وی با بیان این که اهتمام رهبر معظم انقلاب در دو مسئله مشهود است، گفت: نخستین عرصه، توجه به تعلیم، ترویج و حفظ و قرائت قرآن کریم است که همین توجه و تشویق معظمله، موجب پیشرفت جامعه در علوم قرآنی و حفظ و قرائت آن شده است.
رئیس دفتر مقام معظم رهبری افزود: مسئله دیگر، درباره شعر است که همواره جلسه مفصلی با حضور شاعران داخل کشور و گاهی شاعران غیر ایرانی برگزار میکنند و پس از شعرخوانی، نکات لازم را بیان میکنند.
* جایگاه شعر در بین علما و بزرگان
وی با بیان این که شعر نقش اساسی در روح و سرنوشت انسانها دارد، اظهار داشت: این مسئله از گذشته نیز در میان علمای دینی وجود داشته که ازجمله آنها میتوان به خواجه نصیرالدین طوسی، شیخ بهایی، ملامحسن فیض کاشانی، بحرالعلوم، مرحوم کمپانی، ملا احمد نراقی، علامه طباطبایی، حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری اشاره کرد.
حجتالاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی بااشاره به تشکیل انجمن ادبی حوزه، خاطرنشان کرد: کسانی که طبع شاعری دارند و در این زمینه دارای ذوق و استعداد هستند، باید در محلی جمع شوند و اشعار خود را قرائت و به نقد بگذارند و اشکالات را برطرف کنند؛ در این زمینه، انجمن ادبی حوزه میتواند نقش مؤثری در استعدادیابی و شکوفایی آنها ایفا کند.
* شاعران حوزوی نقشآفرینی کنند
وی با بیان این که امروز، مسیر شعر، نسبت به گذشته تغییر کرده است، افزود: موضوع شعر باید از میخانه و... خارج شده و به تبیین مسائلی چون انقلاب اسلامی، شهدا،خانوادههای شهدا، ایثارگران و دیگر ارزشها بپردازد، همچنین بیداری اسلامی، مسئله مهمی است که شاعران حوزوی باید درباره تبیین وابلاغ آن نقشآفرینی کنند.
رئیس دفتر مقام معظم رهبری با تأکید بر این که اصل و اساس شعر باید انقلاب و ارزشهای آن باشد، ادامه داد: نسل آینده میبایست نسبت به گذشته ما آگاه باشد و شعر در این عرصه، مهمترین نقش را ایفا میکند.
حجتالاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی در پایان خاطرنشان کرد: همان طور که معارف اسلامی در جامعه ما رایج شده است، در آینده شعر نیز باید در جامعه رواج یابد و جامعه، جامعه شعری گردد.